Ventili so eden najpomembnejših sestavnih delov industrijskih sistemov na osnovi zraka. Od nadzora visokotlačnega toka zraka do regulacije tlaka, ti ventili opravljajo različne funkcije. V skladu z uporabo imajo ti ventili več različnih konfiguracij. Najpogosteje se uporabljajo pnevmatski povratni ventili, igelni ventili, krogelni ventili, preklopni ventili in odzračevalni ventili.Pod določenimi pogoji je treba izpolniti dve ali več različnih zahtev. To zahteva uporabo dveh ali več ventilov na enem mestu v sistemu. Vendar je to lahko neučinkovito, saj zavzame dvakrat več prostora.Problem je bil tako rešen s konfiguracijo ventilskega razdelilnika.

Kaj je ventilski razdelilnik? Kolektorji so oprema, ki povezuje dva ali več ventilov pnevmatskega sistema. V eno samonamestitveno ploščo je mogoče kombinirati različne bloke/izolacijske ventile. Vsak od teh ventilov ima spodaj ločeno odprtino za priključitev cevi. Glavno telo ali ventilska komora je skupna vsem. Ti razdelilniki običajno vključujejo krogelne, odzračevalne, igelne in odzračevalne ventile. Njihova uporaba prinaša prihranke v smislu prostora in stroškov namestitve.

Prednosti razdelilnega ventila? Kolektorski ventili se uporabljajo v številnih različnih aplikacijah, od mobilnih strojev do težke industrijske opreme. Ko so vključeni v sistem za krmiljenje in/ali regulacijo zraka, se je pokazalo, da razdelilniki ventilov izboljšajo učinkovitost in zmanjšajo stroške energije. Druge prednosti vključujejo: Krajši pretoki poti, ki zmanjšajo padec tlaka in toplotna nihanja ter izboljšajo splošno energetsko učinkovitost sistema. Zmanjšanje stroškov namestitve in priključkov za zrak zaradi enostavnejše in bolj kompaktne zasnove. Minimalne možnosti puščanja zraka zaradi manjšega števila priključkov, kar dodatno zmanjša potrebo po vzdrževanju zaradi utrujenosti, obrabe in izgube zaradi manjšega števila povezovalnih cevi in ​​priključkov. Majhne, ​​kompaktne kartuše, ki ustrezajo omejenim prostorom, vrste razdelilnikov, ki so na voljo pri naših dobaviteljih ponuja visokokakovostne razdelilnike, ki so izdelani iz najrazličnejših materialov.

Ti ventili so na voljo v treh različnih konfiguracijah:Dvosmerni razdelilni ventili, ki se večinoma uporabljajo za splošne cikle obratov, standardne naprave za merjenje tlaka in diferenčnega tlaka, izravnavo tlaka, odzračevanje ter aplikacije za blokiranje in odzračevanje. Trosmerni razdelilni ventili so izrazito vključeni v tlačne in diferencialne tlačne instrumente. Petsmerni ventili se uporabljajo tudi za tlačne in diferencialne tlačne instrumente.Vsi ti razdelilniki uporabljajo priročne metode odzračevanja, blokiranja in kalibriranja instrumentov. Ti so tovarniško preizkušeni in na voljo za cev do cevi, od prirobnice do prirobnice, od cevi do prirobnice, oddaljenega, osnovnega in oddaljenega osnovnega prezračevalnega ventila ter za neposredno in integralno montažo.